خودشیفتگی ترامپ عود کرد «در 100 روز به اندازه 100 سال کار کردم»
سرویس خارجی-
ترامپ در 100 روزگی ریاستجمهوری خود در اظهاراتی عوامفریبانه که از خودشیفتگی شدید وی ناشی میشود، مدعی شد که در 100 روز به اندازه 100 سال دستاور داشته است! اظهارات ترامپ موجی از تمسخر به راه انداخته است.
ترامپ به بیماری روانی خودشیفتگی از نوع حاد مبتلا است این را میتوان از گزارش وی به ملت آمریکا به مناسبت صدمین روز ریاستجمهوریش دید. در حالی که جدیدترین نظرسنجی مؤسسه «ایپسوس» نشان میدهد که وی منفورترین رئیسجمهور آمریکا طی 80 سال گذشته است و نظرسنجی جدید« انپیار» و «پیبیاسنیوز» نشان میدهد که دستکم 45درصد از مردم آمریکا به عملکرد وی طی سه ماه گذشته نمره مردودی دادهاند. ترامپ خود مدعی شده است که عملکرد وی بسیار درخشان بوده و در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است. «امروز ما صدمین روز موفقیتآمیز تشکیل بهترین دولت در تاریخ کشورمان را جشن میگیریم. ما در عرض ۱۰۰ روز به چیزی دست یافتیم که در عرض ۱۰۰ سال نمیتوانستیم به آن دست یابیم» این جمله ترامپ در توصیف عملکرد خود در طول سه ماه گذشته است. البته وی بامداد دیروز(چهارشنبه) در گزارش عملکرد خود، به نوشته رسانههای آمریکایی ادعاهای عوامفریبانه دیگری نیز داشت. وی مدعی شد: «شعار من اول آمریکاست، نه اول چین. عصر طلایی آمریکا آغاز شده است. انتخابات اخیر چهره کشور را تغییر داد. با وجود تقلب، در انتخابات پیروز شدیم. ما بزرگترین تغییر را در مرز جنوبی خود، پس از آنکه دولت قبلی به باندها اجازه نفوذ داد، ایجاد کردهایم. ما میزان عبور غیرقانونی مهاجران را ۹۹.۹درصد کاهش دادیم. تنها ۳ مهاجر غیرقانونی در ۱۰۰ روز گذشته از مرزهای ما عبور کردهاند.»
رئیسجمهور آمریکا با ادعای اینکه نظرسنجیها محبوبیت او را بر اساس آرای دموکراتها تعیین میکنند، اظهار داشت: «هیچکس نمیتواند مانع ماموریت من برای بازگرداندن امنیت به کشور شود. از ابتدای ریاستجمهوریام با مشکل افزایش قیمت تخممرغ و محصولات کشاورزی مواجه بودهام». طبق این گزارش، ترامپ مدعی شد: «ما کار بزرگی در کاهش قیمت تخممرغ قبل از عید پاک در آمریکا انجام دادیم. قیمت کالاها، سوخت و دارو در دوران ریاستجمهوری من کاهش یافته است. رسانههای جعلی، به ویژه سیانان، در مورد کاهش قیمت در دوره من صحبتی نمیکنند. تورم و نرخ بهره پس از آغاز ریاستجمهوری من کاهش یافت». وی در ادامه ادعاهای خود گفت: «طبق نظرسنجیها، ۴۴درصد از آمریکاییها به من اعتماد دارند. اگر نظرسنجیها صادقانه بودند، این درصد ۶۰درصد میشد. مقاماتی از سراسر جهان برای انعقاد قراردادهای تجاری با ما به کشور ما میآیند».رئیسجمهور آمریکا با ادعای اینکه شبها از فکر اینکه چطور چین را شکست دهد، خوابش نمیبرد، اضافه کرد: «عوارض گمرکی وضعشده بر خودروها، مشاغل جدید ایجاد میکند و کارخانهها را به کشورمان بازمیگرداند. ما فرصتهای شغلی زیادی برای آمریکاییها فراهم خواهیم کرد».
ادعاهای بیاساس
اظهارات ترامپ و ترسیم وضعیتی بسیار آرمانی از دوره صد روزه ریاستجمهوری خود در حالی است که طی روزهای گذشته بسیاری از رسانههای بینالمللی بهشدت از عملکرد ترامپ طی این مدت انتقاد کردهاند، حرکت به سمت دیکتاتوری و نابودی دموکراسی آمریکا، فرار سرمایهگذاران از آمریکا، مهاجرت دانشمندان آمریکایی به اروپا، نابودی نظم جهانی، افزایش تورم، خطر رکود اقتصادی، نابودی بهداشت عمومی و تامین اجتماعی، نابودی اتحادها و تقویت دشمنان، تنها بخشی از انتقادهای گستردهای بوده است که به عملکرد ترامپ از سوی رسانهها مطرح شده است. سیانان هم بلافاصله پس از ادعاهای ترامپ در گزارشی بهشدت از وی انتقاد کرد و گفت: ترامپ در حالی از کاهش قیمت تخممرغ، بنزین و بهطور کلی کاهش قیمتها سخن گفت که بسیاری از این ادعاها دقیق نبوده و نادرست هستند. سیانان میافزاید: ترامپ بهنادرستی ادعا کرد که قیمت بنزین در بسیاری از ایالتهای آمریکا به ۱.۹۸ دلار رسیده است. این در حالی است که دادههای رسمی انجمن خودروی آمریکا (AAA) نشان میدهد که میانگین ملی قیمت بنزین در روز سهشنبه به وقت محلی (صدمین روز ریاستجمهوری ترامپ) ۳.۱۶ دلار بوده است. ارزانترین ایالت یعنی میسیسیپی، قیمت هر گالن بنزین را ۲.۶۷ دلار گزارش کرده است که فاصله زیادی با رقم ادعایی ترامپ دارد. در هیچ ایالتی، قیمت بنزین به ۱.۹۸ دلار نزدیک نیست. سیانان درباره ادعای ترامپ درباره کاهش قیمت تخممرغ نیز گفت: اگرچه در آوریل(فروردین)، قیمت تخممرغ در بازار عمدهفروشی به ۳ دلار برای هر بسته ۱۲ تایی کاهش یافت (نسبت به ۵.۹۰ دلار در فوریه(بهمن)) و این کاهش عمدتاً به دلیل فروکش کردن آنفلوآنزای مرغی بود، اما قیمت مصرفکننده کاهش مشابهی نداشته است.
تحریم چین و کمبود کالا
در حالی که ترامپ فضای گل و بلبلی از آمریکای دوران ریاستجمهوری خود ترسیم کرده و از بازگشت عصر طلایی آمریکا خبر میدهد، اما رسانهها و کارشناسان، فضای دیگری را ترسیم میکنند و از خطر بروز قحطی و کاهش عرضه کالا خبر میدهند. پایگاه خبری آمریکایی آکسیوس هفته گذشته با اشاره به دیدار محرمانه مدیران شرکتهای بزرگ آمریکایی با رئیسجمهور آمریکا و هشدار آنها درباره «قریبالوقوع بودن بحران در بازارها» نوشته بود «ترامپ وادار شد تا از ترس قحطی در بازار و کمیاب شدن اقلام اساسی در برابر چین عقبنشینی کند.»
شبکه سیبیاس آمریکا نیز در گزارش مشابهی نوشته است: «با اعمال تعرفههای سنگین دولت آمریکا علیه کشورهای مختلف جهان به ویژه پکن، ارسال کالا از چین به ایالاتمتحده بهشدت کاهش یافته و باعث شده است که خردهفروشان بزرگ آمریکایی در مورد کمبود قریبالوقوع عرضه کالا هشدار دهند.»
به گزارش ایرنا، شبکه سیبیاس آمریکا در گزارش دیروز خود آورده است: جنگ تجاری بین چین و آمریکا طی چند هفته گذشته تشدید شده و هر کشور در اقدامی تلافیجویانه، عوارض واردات خود را چندینبار افزایش داده است. در بندر لسآنجلس که به همراه بندر لانگ بیچ، حدود ۴۰درصد از کل واردات از آسیا را دریافت میکند، حملونقل در هفته گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۰درصد کاهش یافته است و انتظار میرود این رقم همچنان کاهش یابد.»
«یوجین سروکا»، مدیر اجرائی بندر لسآنجلس، روز ۲۴ آوریل (چهار اردیبهشت) اعلام کرد: ما اکنون شاهد کاهش جریان بار به بندر لسآنجلس هستیم. پیشبینی من این است که طی ۲ هفته آینده، ورود محمولهها ۳۵درصد کاهش مییابد. به گفته وی تمام محمولههای ارسالی از چین برای خردهفروشان و تولیدکنندگان بزرگ متوقف شده است. طبق گزارش «فلکسپورت» یک شرکت مدیریت زنجیره تامین، رزرو کانتینر از چین به آمریکا نیز تا ۶۰درصد کاهش یافته است. این کاهش در زمانی رخ میدهد که معمولاً دوره شلوغی برای واردات به آمریکا است. «ناتان استرنگ»، مدیر حملونقل دریایی «فلکسپورت»، گفت: ما معمولا شاهد افزایش رزروها در همه زمینهها هستیم، زیرا تازه شروع سال حملونقل است. اکنون زمانی است که اقلام مربوط به مدرسه و هالووین وارد میشوند. وی اضافه کرد: علاوهبر این، خردهفروشان احتمالاً موجودی کافی برای 2 ماه را ذخیره کردهاند و تابستان که فرا برسد، مصرفکنندگان ممکن است متوجه شوند که بسیاری از محصولات موجود نیستند. انواع کالاها از طریق بندر لسآنجلس به دست مردم آمریکا میرسند.
بر اساس این گزارش خردهفروشان بزرگ و مؤسسات کوچک هشدار میدهند که مصرفکنندگان ممکن است بهزودی با کمبود موجودی به علت تعرفهها مواجه شوند. کالاهایی که در قفسههای فروشگاهها قرار میگیرند، پس از اضافه شدن تعرفهها، ممکن است مشمول افزایش قیمت شوند. این گزارش تاکید میکند تعرفهها منجر به «قفسههای خالی در فروشگاههای ایالاتمتحده در عرض چند هفته و کمبودهایی شبیه به زمان کووید برای مصرفکنندگان و شرکتهایی که از محصولات چینی به عنوان کالاهای واسطهای استفاده میکنند» خواهد شد.